Žingsniai – pigiausia investicija į Jūsų sveikatą

Darbe tenka ilgai sėdėti? Vakarus leidžiate prie televizoriaus ar kompiuterio ekranų? Tuomet šis straipsnis kaip tik Jums!

Į mūsų gyvenimus įsiveržę technologijos kartu su savimi atsinešė ne tik naujas galimybes, bet ir 21 amžiaus maru pramintą ydą – nejudrų, sėslų gyvenimo būdą. Vis daugėjant žmonių, dirbančių sėdimą darbą skaičiui, tolygiai auga ir pacientų, besiskundžiančių sėdimo darbo sukeltais simptomais – kojų tinimu, nugaros skausmais, sustingusiais sąnariais. Pajutus pirmuosius simptomus būtina sunerimti – laiku nesusiėmus pasekmės gali būti itin rimtos ir negrįžtamos.

Receptas kaip to išvengti paprastas – daugiau judėti! Ir visai nereikia nuo šiol pradėti keltis trejomis valandomis ankščiau, tam, kad aplankytumėte sporto salę – pradėkime nuo mažų žingsniukų! Kasdienis 30 minučių pasivaikščiojimas gryname ore ne tik padės lengvai prasimankštinti, bet ir prablaškys blogas mintis, pagerins Jūsų miegą ir leis lengviau susikaupti darbo metu.

Ne veltui medicinos mokslų tėvas Hipokratas sakė – vaikščiojimas yra geriausi žmogaus vaistai.

Norėdami šį teiginį pagrįsti, keli studentai iš Londono nutarė atlikti tyrimą, kurių rezultatai buvo pribloškiantys:

  • Tarp 10.269 Harvardo universiteto absolventų, tų, kurie į dieną nueidavo po 14 km ir daugiau, mirtingumas buvo net 22 % mažesnis nei tų, kurie nueidavo mažesnį atstumą;
  • Ištyrus 44.452 sveikatos srityje dirbančius vyrus nustatyta, kad pavaikščiojus bent 30 minučių į dieną rizika susirgti kraujagyslių ligomis sumažėja net 18 %;
  • Ištyrus 72.488 sveikatos srityje dirbančias moteris, jog tas, kurios per savaitę vaikščiodavo bent po tris valandas, 35 % rečiau ištikdavo širdies infarktas ir 34 % rečiau – insultas.

Jei šie skaičiai Jums nepakankamas stimulas daugiau vaikščioti, turime pasiūlymą, kurio neįmanoma atsisakyti!

Rinkitės vieną iš 7 sudarytų maršrutų (arba pasirink savo, sudarantį ne mažiau kaip 5.000 žingsnių), vedančių į Vilniaus „Sveikatinę“, parodykite šiuos žingsniamačiu arba spec. programėle užfiksuotus žingsnius ir iki 2019 m. balandžio 21d. atsiimkite savo prizus:

Pėdų tyrimą (būtina išankstinė registracija tel. +370 616 08678);

Masažinį kamuoliuką;

– 20 proc. nuolaidą bet kuriai „Sveikatinės“ prekei.

Jei jau atsiėmėte savo prizą „Sveikatinėje“, įkelkite savo žingsnius į savo facebook paskyrą ir paskatinkite tapti sveikesniais ir savo draugus! Užžymėkite „Sveikatinę“ ir sudalyvaukite konkurse kompresinėms kojinėms arba ortopediniams vidpadžiams laimėti!

Ar jau užsikrėtėte ėjimo virusu?

Labai tikimės, kad taip! Su visais “užsikrėtusiais“ susitiksime NEMOKAMOSE ėjimo varžybose balandžio 22d, Balsių ežero paplūdimyje. Registruokitės čia, o iki to laiko – laukiame Jūsų „Sveikatinėse“!

Ėjimo nauda jau seniai įvardijama ortopedų-traumatologų ir kitų specialistų. Prisijunkite prie ėjimo bangos ir jūs!